Zalmpavé met Dille op een groentebedje

 

Ingrediënten

250 gram tomaten in 4 stukken gesneden

100 gram, 2 fijngesneden stengels selderie

100 gram fijngehakte of gesnipperde ui

In stukjes gesneden geschilde winterwortel

100 gram in stukjes gebroken geblancheerde sperziebonen

Snufje zout en peper uit de molen

1x sprayen olijfolie

4 moten zalm tezamen ± 600 gram

5 à 6 fijngehakte takjes dille

Evt. 75 ml magere kookroom aangemaakt met iets zout en peper

 

 

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor het groentebed in het vergiet en zet deze in een pan gevuld met een laagje water

Meng de room, de dille, het zout en de peper.

Giet de helft ervan op het groentebed; leg dan de stukken vis hierop en giet de rest van de op smaak gebrachte room erover heen.

Bedek het geheel en laat het 10 minuten stomen.

Laat het 5 minuten rusten voor het serveren en garneer met nog wat takjes dille.

Vet het stoomnetje licht met olijfolie in.

Dit recept is ook makkelijk te maken in aluminiumfolie in de oven.

Maak een afgesloten pakketje met aluminiumfolie.

 

 

 

^ Naar boven