Vissalade kabeljauwhaasje

 

Regelmatig vis eten is gezond maar helaas eet 80% van de Nederlanders te weinig vis waarbij de kinderen zelfs 92% niet het advies haalt.

Vis zit boordevol met essentiële stoffen zoals eiwitten, omega3 en jodium.

Daarom een recept wat bestaat uit vis: Kabeljauwhaasje.

 

Voor 2 personen

Benodigdheden:

2 kabeljauwhaasjes

15 g pijnboompitten

1 el olijfolie

100 g rucola of spinazie

Zout en peper

 

Voor dressing

1 tl dijonmosterd

2 el olijfolie

1 teentje knoflook

 

Bereiding:

-Snijd de kabeljauwhaasjes in stukjes, strooi er een beetje peper en zout over en laat het even staan.

-Verhit de koekenpan en rooster de pijnboompitten op laag vuur tot ze egaal bruin zijn.

-Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje tot een gladde en romige saus.

-Maak de dressing warm op laag vuur samen met peper en zout.

-Bak de kabeljauwhaasje in olie aan beide zijde gaar.

-Doe de rucola of spinazie in een schaal en schenk de warme dressing over de salade heen.

- Voeg de pijnboompitten eraan toe samen met de vis.

 

 

 

 

^ Naar boven