Asperge salade

 

Het is de periode van asperge daarom een heerlijke salade!

Asperge kan zowel rauw als gekookt gegeten worden maar rauw bevat het meeste aan voedingsstoffen.

Bijvoorbeeld vitamine C rauw 30 mg, gekookt 10 mg, vezels rauw 1.7 g, gekookt 0,9 g.

Daarnaast bevatten asperges zowel rauw en gekookt vele vitamines en mineralen.

Zoals vitamine K tegen botontkalking, glutathion tegen veroudering, foliumzuur tegen miskramen en darm-maag-alvlees-keelkanker.

Asperge past perfect in het afval programma omdat het laag in calorieën is en rijk aan vezels.

Vezels zorgen voor een verzadigd vol, dus de trek naar voedsel blijft even uit na eten van asperges.

Genoeg reden om deze salade te maken:

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:

150 gr witte asperges

250 gr courgette spaghetti

1/2 citroen

75 gr serranoham

1 el olijfolie

1/2 el chilivlokken

peper en zout

 

Bereiding:

Maakt de asperges schoon met een dunschiller en vervolgens snijden in dunne slierten.

Meng de asperge slierten met uitgeknepen citroensap en olijfolie en even laten marineren.

Bak de ham in de oven op 160 C plusminus 15 minuten tot het knapperig is.

Verdeel de courgette en asperges slierten op een bord.

Voeg chilivlokken, peper en zout toe aan de asperges.

Verdeel de ham op het bord en SMAKELIJK!

 

 

 

 

^ Naar boven